Kärlekar i Mark

Hej
Här är texten till vår ansökan, här kan ni se lite ordentligare hur vi tänkt oss.
Så hjälp till att sprida affischen, jag kan skicka den med e-post om det är fler som vill ha den.

-          Marks Konstgrafiska Verkstad vill anordna ett konstprojekt med Kärlek som tema och bildkonst som verktyg. Vår idé är att lördag 9 april 11.00–17.00 bjuda in alla markbor till workshop i Framnäs ateljé. Arbetsnamnet för vårt projekt är ”Kärlekar i Mark”

-          I ateljén kommer alla att få en färdigspänd målarduk, färg och penslar, för att på plats skapa en bild med Kärlek som tema. Alla deltagare får möjlighet att uttrycka sin syn på kärlek i färg och form. Vi kommer under dagen också att erbjuda fika, då samtal kring temat förhoppningsvis kan bli en del av skapandet.

Tavlorna, vi hoppas på 100 olika uttryck för kärlek, kommer sedan att ställas ut i matsalen på Rönnängs äldreboende i Kinna 22 maj – 22 september 2011 och i några av kommunens bibliotek.

Vår förhoppning av att både själva skapandet och sedan möjligheten att se bilderna kommer att skapa många samtal kring kärlek i olika former.

För de som vill kommer vi också att erbjuda tillfällen för att prata om bilderna som skapats, på Rönnäng och på biblioteken.

-          Vår målgrupp är Markbor i alla åldrar, både de som vill skapa själva och de som sedan har möjlighet att se bilderna.

-          Vi börjar med skapandeprocessen uppe på Framnäs ateljé för att sedan visa upp resultaten på Rönnäng och i kommunens bibliotek, där bilderna förhoppningsvis kommer att fungera som en utgångspunkt för samtal.

-          Våra kostnader beräknar vi till cirka 5000 kr för inköp av kanvas, akrylfärger, pennor, penslar och fika. Vi räknar med att kunna annonsera om vår workshop och vår utställning under ”Det Goda Livet” på kommunsidan i Markbladet.

-          Vi kommer att arbeta med projektet under april – oktober 2011. Vi börjar med att annonsera om vår workshop den 9 april och avslutar med en sammanfattning av projektet efter avslutad utställningsperiod, det vill säga i slutet av september – början av oktober 2011.

-          Vi kommer att göra en bilddokumentation av projektet liksom en skriftlig dokumentation kring vilka som deltagit med avseende på kön och ålder. Dokumentationen kommer att överlämnas till ”Det Goda livet”. Vi planerar också en kulturafton i Framnäs ateljé efter avslutad utställningsperiod där vi visar bilder och samtalar kring projektet.

hälsningar, Tor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0