Earth hour 23 mars 2013, fin kväll

Earth Hour i Framnäs ateljé

Lördag 23 mars samlades ett 50-tal personer i olika åldrar i Framnäs ateljé för att tillsammans släcka ljusen, umgås och njuta av olika kulturuttryck.

Kvällen var ett samarrangemang mellan Marks Konstgrafiska Verkstad, Forma framtiden och ABF.

Kvällen inleddes med gruppen Blommor inomhus som består av Karolina Almgren, sång och saxofon, Gustav Davidsson, trombon och Karl Magnus Andresson, klaviatur. Det var fantastiskt fin, egenkomponerad musik i gränslandet mellan jazz och folkmusik.

Sedan var det dags för Bo Lundberg att ta med oss på en färd från bisamhällets komplexa värld till kosmos och vår uppgift som människor att tro på att det går att ändra världen. Men för det behövs en synvända. Vi måste bli så modiga att vi vågar se världen som den faktiskt är, och att vi inser att vi måste tänka om, tänka nytt, för att vi människor ska ha någon framtid på vår planet Jorden. I stearinljusets sken berättade Bo och läste ur några av sina böcker.

Det sista kulturinslaget stod Anton Udd för. Han spelade gitarr och sjöng några egna sånger och delade också med sig av några av sina favoritartisters sånger. En väldigt fin avslutning på kvällens uppträdanden.

Under kvällen arrangerade Forma framtiden ett miljöquiz där det vinnande bordet/laget belönades med miljövänliga påskägg i ull, skapade av Gunilla Karlsson.

Vi som fick vara med om den här kvällen njöt och bidrog med samtal, som är en förutsättning för att vi tillsammans ska kunna skapa en hållbar framtid.

Text och bilder, Tor Udd

 Earth hour, Framnäs ateljé 23 mars 2013

Blommor inomhus
 
Bo Lundberg
 
Anton Udd
 
 

 

 


Kontaktuppgifter

Hej
Har insett att vi är lite dåliga på kontaktuppgifter.
Här kommer en lista med några adresser, mer kommer efter årsmötet

Åsa Lom   073 918 81 11   asa@asalom.se

Carola Melo   070 207 01 39  carola.melo@telia.com

Rune Persson  076 890 40 39   runegrafik@hotmail.com

Tor Udd    073 905 26 99   tor_udd@hotmail.com

Aino Gustafson   0320-725 97

 

 

Söndagsverkstad 17 mars

Till helgen är det dags för Söndagsverkstad igen.
Söndag 17 mars 2013, 11.00-14.00.
Alla åldrar är välkomna!
materialavgift 20 kr för medlemmar, annars 40 kr.

 

Earth hour 23 mars 2013

Hej
Dags för Earth hour igen. För tredje gången arrangerar vi en kulturafton i samband med den världsomspännande kampanjen som WWF anordnar. Förra året var vi ungefär 40 personer, vi hoppas på nytt rekord i år. Välkommen!

RSS 2.0