Earth hour 23 mars 2013, fin kväll

Earth Hour i Framnäs ateljé

Lördag 23 mars samlades ett 50-tal personer i olika åldrar i Framnäs ateljé för att tillsammans släcka ljusen, umgås och njuta av olika kulturuttryck.

Kvällen var ett samarrangemang mellan Marks Konstgrafiska Verkstad, Forma framtiden och ABF.

Kvällen inleddes med gruppen Blommor inomhus som består av Karolina Almgren, sång och saxofon, Gustav Davidsson, trombon och Karl Magnus Andresson, klaviatur. Det var fantastiskt fin, egenkomponerad musik i gränslandet mellan jazz och folkmusik.

Sedan var det dags för Bo Lundberg att ta med oss på en färd från bisamhällets komplexa värld till kosmos och vår uppgift som människor att tro på att det går att ändra världen. Men för det behövs en synvända. Vi måste bli så modiga att vi vågar se världen som den faktiskt är, och att vi inser att vi måste tänka om, tänka nytt, för att vi människor ska ha någon framtid på vår planet Jorden. I stearinljusets sken berättade Bo och läste ur några av sina böcker.

Det sista kulturinslaget stod Anton Udd för. Han spelade gitarr och sjöng några egna sånger och delade också med sig av några av sina favoritartisters sånger. En väldigt fin avslutning på kvällens uppträdanden.

Under kvällen arrangerade Forma framtiden ett miljöquiz där det vinnande bordet/laget belönades med miljövänliga påskägg i ull, skapade av Gunilla Karlsson.

Vi som fick vara med om den här kvällen njöt och bidrog med samtal, som är en förutsättning för att vi tillsammans ska kunna skapa en hållbar framtid.

Text och bilder, Tor Udd

 Earth hour, Framnäs ateljé 23 mars 2013

Blommor inomhus
 
Bo Lundberg
 
Anton Udd
 
 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anne Udd

En riktigt härlig kväll :)

2013-03-24 @ 22:19:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0